Najbližšie akcie

Posledné akcie

Oznamy

Žiadne udalosti

Kalendár udalostí

Stiahnuť ako súbor iCal
Bolo: Čierny Váh
nedeľa, 30 júl 2023
Pozretí : 110

Cykloturistika Čierny Váh - 30.07.2023

 


Účasť

11 cykloturisti

Počasie

Mierne pod mrakmi, príjemne a parádne na bicyklovanie.

Ako sme sa mali

Po dlhšom hľadaní atraktívnej trasy na cykloturistiku na Slovensku padla voľba na Čierny Váh, resp., na cyklotrasu zo Spišskej Novej Vsi - Smižany do Liptovského Mikuláša, tak aby sme sa parádne povozili okolo Čierneho Váhu. 

Železnice nám ponúkli skoro ráno vynikajúci spoj, tak sme sa o 5:30 naložili do vlaku a taho do Smižian. Vylodenie bolo rýchle, následne bolo treba nastaviť ručičku kompasu na západ a mohli sme začať šliapať do pedálov. Postupne sme objavovali úplne novopostavené cyklotrasy a dedinky v protismere toku rieky Hornád. Po obci Hrabušice nasledoval Spišský Štiavnik s veľmi pekným kaštieľom. Postupne sme sa cez ďalšie dediny dostali až k prameňu rieky Hornád, odkiaľ bolo už na skok do dediny Liptovská Teplička (kto tam nebol - vrele odporúčame). V tejto obci sme zažili začiatok folklórnych slávností (parádne tam zhora naplánované). Odtiaľto nás čakalo už len takmer stále klesanie popri Čiernom Váhu a neskôr už len popri Váhu (od Kráľovej Lehoty). Jedna z najkrajších pasáží bola cyklotrasa po bývalej lesnej železnici a dolná nádrž Čierny Váh.

Po dobrom posilnení pred Liptovským Hrádkom zostávala necelá 20-ka kilometrov na žst. v Liptovskom Mikuláši. Na návrat do Žiliny sme opäť využili vlak. Pedálmi sme na tachometri natočili cez 90 km.

Foto

Video

Nie je.

Mapa

Prejdenú trasu nájdeš tu.